A 4 kamerás megfigyelő rendszer előnyei és felhasználási javaslata

 

Az analóg HD, vagy röviden AHD, kamerarendszerek a biztonsági megfigyelési rendszerek új generációját képviselik. AHD technológia lehetővé teszi a nagyfelbontású videó továbbítását koaxiális vagy UTP kábeleken keresztül, minimális jelzajjal és kiváló képminőséggel. Valaha gondolkoztál azon, hogy vajon számodra melyik kameraszámú AHD kamerarendszer a legjobb választás? Ami nem kevés, de nem is sok és ár-érték arányban is pont megfelelő? Vásárlóink visszajelzéseiből úgy tűnik, hogy nekik a 4-es szám az egyik kedvencük.. De miért pont négy kamera? És hogyan lehet őket házilag is felszerelni? Nézzük meg részletesen!

 

Miért négy kamera?

A 4 kamerás megfigyelő rendszer nem véletlenül az egyik legnépszerűbb választás, hiszen éppen elég ahhoz, hogy a családi házadat, a boltodat vagy irodádat alaposan  megfigyeld vele. 

 

Családiház esetén 4 kamerás megfigyelő rendszert lehetőleg a ház négy olyan pontján helyezd el, ahol bejutási pontok vagy a védeni kívánt értékeid szeretnéd megfigyelni. Lehet ez például a kapu vagy garázsajtó, a hátsó kerítés, a házad bejárata és a nyílászárók területe. 

 

Irodáknál  a kamerákat általában a főbejáratnál, a recepciónál, a tárgyalóban és a szerverszobában ajánlott felszerelni. Így a látogatók és alkalmazottaid mozgását is nyomon követheted, ezzel egyidőben pedig az iroda fontos felszereléseit is védeni tudod.

 

Fodrászat/szépségszalon: Az ilyen helyeken, ahol naponta több vendég is megfordul a kamerákat a bejáratnál, a váróban és a munkaállomásoknál helyezd el. Így a vendégeid és alkalmazottaid biztonságát is garantálni tudod. 


Üzletek: A boltokban nagy a jövés-menés egész nap ezért érdemes a bejáratot, az üzletteret, a raktárat és természetesen a pénztár környékét megfigyelni a 4 kamerás megfigyelő rendszerrel. 

Így nem csak biztosan lesz értékelhető felvételed arról aki belép, de ha felirattal tájékoztatod, hogy felvétel készül róla akkor az jelentősen csökkenti az elkövetési hajlandóságát ha például rossz szándékkal érkezett. Ennél egy fokkal erőteljesebb a jelzés, ha egy monitort is raksz a bejárattal szembe, ahol látja magát, amint belép az üzletbe.

 

Házilag Szerelhető

4 kamerás megfigyelő rendszer könnyen telepíthető, még házilag is. Nincs szükség speciális szerszámokra vagy szakértelemre. Az AHD kamerák beállítása és kezelése is egyszerű, a felhasználóbarát szoftvereknek köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a felvételek megtekintését akár a telefonodról (a világ bármely pontjáról), azok későbbi visszajátszását és archiválását.

A legtöbb kamerarendszert manapság időjárásálló kialakításban gyártják, így kültérre és beltérre is egyaránt elhelyezhető anélkül, hogy aggódnod kellene a működéséért például télen vagy vihar idején. Sőt! A technológiai fejlesztések miatt ezek az AHD kamerák kiváló felvételeket produkálnak éjjel is, a beépített éjjellátónak köszönhetően, ennek eredményeképp közvetlen világítást sem kell biztosítanod.

Ha további kérdések merülnének fel benned az AHD kamerarendszerek fejlődésével, technikai előnyeivel és telepítésével kapcsolatban, olvasd el a kapcsolódó cikkünket.