Ne hagyd magára kisállatodat otthon!

A kisállatok, mint a kutyák és a macskák, gyakran a család szeretett tagjai. Valaha is aggódtál, hogy mi történik otthon a kisállatoddal, amikor nem vagy vele? Gondolj csak bele, milyen problémák merülhetnek fel, amikor a kisállatod kénytelen vagy egyedül hagyni. Lehet, hogy szorong, unatkozik, vagy rosszalkodik esetleg betegség jeleit mutatja, vagy baleset éri. 

Mindezek a problémák súlyosbodhatnak, ha nem veszed észre őket időben. Ebben a cikkben elolvashatod, milyen előnyei lehetnek egy kisállat kamerának és hogy a segítségével mindezeket a problémákat nem csak időben észreveheted de távolról kezelheted is.

A kisállat kamera előnyei

A kisállat kamera legnagyobb előnyei között szerepel, hogy nem csak láthatod, hanem hallhatod is a kedvencedet. Így azonnal észreveheted, ha valami nincs rendben. Például, ha folyamatosan nyüszít, vagy furcsa hangokat ad ki, azonnal ránézhetsz a kamerán keresztül, hogy mi is történik vele. 

Mire érdemes figyelni a kisállat figyelő kamera kiválasztásánál?

Kialakítás és méret

A kisállat kamera kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni. Első sorban fontos, hogy a kamera könnyen elhelyezhető legyen akár egy polcon, vagy valami olyan helyen ahol a kisállatod nem fér hozzá túl könnyen, így nem verheti le vagy rághatja szét. Érdemes vezeték nélkülit választani, akkor a lakás bármely pontján könnyen elhelyezheted.

Intelligens mozgáskövető funkció

Nem várhatod el kisállatodtól, hogy egész nap egy helyben várja amíg hazaérsz (főleg nem egy nagy mozgásigényű kutya esetében), éppen ezért hasznos, ha a kisállat figyelő kamera intelligens mozgáskövető funkcióval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy beépített mozgásérzékelőjének köszönhetően a kamera objektíve abba az irányba fordul amerre a mozgást érzékeli, így semmi sem kerüli el a figyelmedet.

Ha kültérre is jól jönne egy mozgáskövető megfigyelőrendszer, amivel kedvencedet a kertben is szemmel tarthatod olvasd el kapcsolódó cikkünket

Kétirányú hangkapcsolat

Érdemes olyan kisállat figyelő kamerát választani ami kétirányú hangkapcsolattal rendelkezik, így ha mondjuk kedvenced éppen a kedvenc díszpárnádat szedi darabokra a kamerán keresztül rögtön rászólhatsz. Ez nem csak akkor hasznos, ha éppen rosszalkodik, hiszen a legtöbb kutya vihar idején fél de a kisállat kamerán keresztül könnyedén megnyugtathatod egy-egy kedves szóval.

Nagy felbontás

Nem mindegy, hogy kedvenced éppen a méregdrága cipődet, vagy a kedvenc játékát rágja szét ugye? Minél jobb a kisállat kamera felbontása annál tisztább képet kaphatsz a részletekről, így el tudod dönteni, hogy rászólj vagy hagyd játszani kedvenc játékával.

Éjjellátó üzemmód

Az éjjellátó üzemmódú kisállat figyelő kamera lehetővé teszi, hogy még sötétben is láthasd a kisállatodat. Előfordulhat, hogy a téli időszakban már otthonodban sötét van de még nem értél haza. Kedvencedet ugyan nem zavarja a sötétség, de elengedhetetlen, hogy ilyenkor is szemmel tudd tartani és láthasd például éppen miért ugat.

A kisállat kamera összességében egy hasznos eszköz, amely segít megőrizni a kisállatod egészségét és a te mindennapi nyugalmadat. Ha szeretnéd, hogy a kisállatod mindig biztonságban és jól érezze magát, akkor érdemes beszerezni egy ilyen kamerát, így te is nyugodtabb lehetsz tudván, hogy minden rendben van a távollétedben. Lehetővé teszi, hogy távolról is gondoskodj a kisállatodról.