Sokan tudhatjuk, milyen kellemetlen, amikor az áramszámlánk hatalmas összeget mutat. Sajnos 2023-ra sem jósolnak jelentős csökkenést az energiaárak kapcsán.

Éppen ezért szeretnénk egy alternatív megoldást a figyelmedbe ajánlani, amivel csökkenteni tudod az áramfogyasztást. Ez a megoldás pedig a napelemes kamerák használata, amik áramforrásként a nap energiáját használják, így nem kell többé aggódnod a dráguló energiaárak miatt!

De nem csak az áramszámla visszaszorítására lehet tökéletes megoldás egy ilyen napelemes kamerarendszer, hanem akkor is, ha szeretnéd a biztonságodat növelni otthonod körül. Ez a kamera típus nemcsak energiatakarékos és környezetbarát, de kiváló minőségű felvételeket is készít, így mindig tudni fogod, mi történik a kertedben vagy az udvarodban.

A napelemes kamera jellemzői

Napelemes kültéri kamera

A napelemes kamerák egyre népszerűbbek azok körében, akik szeretnék biztonságban tudni otthonukat és értékeiket, de el akarják kerülni a nagyobb költségeket és az állandó karbantartással sem szeretnének bajlódni.

Ezek a kamerák a nap energiáját használják fel a működésükhöz, így nem kell aggódnod a hálózati áramszünetek vagy a drága számlák miatt.

napelemes kültéri kamerák az alábbi jellemzőkkel rendelkeznek:

  • Nem kell vezetékekkel bajlódnod, így bárhová felszerelheted őket, ahova csak szeretnéd!
  • Intelligens mozgáskövető funkcióval rendelkeznek, tehát képesek a környezetükben lévő mozgást felismerni, a mozgó alakot követni és figyelmeztető üzenetet küldeni a beállított telefonokra.
  • Beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkeznek, így kétirányú hangkapcsolatot tesznek lehetővé. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy beszélhess a kamera környezetében lévő személyekhez (postáshoz, gyermekhez, szomszédhoz, behatolóhoz) és halljad is őket.
  • Okostelefonnal bárhonnan vezérelhetőek.
  • 100%-ban vezeték nélküli kivitel
  • Éjjellátó üzemmóddal rendelkeznek, így a legsötétebb éjszaka is készíthetsz velük felvételeket a beépített infra sugárzóknak köszönhetően.
  • FULL HD 1080p felbontású.
  • Megbízhatóan működnek hidegben és melegben egyaránt, de még csapadékos időben is.

A vezeték nélküli napelemes kamerák tehát minden olyan funkcióval rendelkeznek, aminek segítségével könnyedén fenn tudod tartani otthonod biztonságát.

Hogyan működik a napelemes kamera?

A napelemes kamerarendszer felszerelésekor figyelni kell arra, hogy a lehető legtöbb napfény érje a napelem felületét. A napenergiát a napelemes kültéri kamera a saját akkumulátorába tárolja, a napelemes biztonsági kamerákban található érzékelők és lencsék pedig ezt az áramot használják fel a működésükhöz. A napelemes biztonsági kamera felhős, borús időben is tud működni, hiszen az akkumulátorának köszönhetően képes eltárolni a napenergiát, így rosszabb időjárási körülmények között is tökéletesen működik.

napelemes biztonsági kamera speciális burkolata vízálló, így nem kell aggódnod amiatt, hogy rosszabb idő esetén beázik vagy tönkremegy a kamera.

A napelemes kamerák további előnye, hogy sokkal környezetbarátabbak, mint a hagyományos kamerák. Az állandó elektromos áram használata ugyanis jelentősen hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához, amelyek növelik az éghajlatváltozás kockázatát. Egy napelemes térfigyelő kamera használata ezzel szemben hatékony és környezetbarát megoldás az otthonok és az irodák biztonságának növelésére.

Olvasd el kapcsolódó blogcikkünket a napelemes kamera beüzemelésének 4 egyszerű lépéséről.

A napelemes kamera típusai

A napelemes kamerarendszer piac folyamatosan fejlődik és különböző típusok jelennek meg. Két fő típusa a Wifis és a GSM napelemes kamera.

Wifi napelemes kültéri kamera az otthoni Wifi hálózathoz kapcsolódik és lehetővé teszi a felvételek távoli megtekintését okostelefonon vagy táblagépen. A Wifi kamerák a felvételeket a memóriakártyán tárolják, így azokat bárhonnan el lehet érni, amennyiben van internetkapcsolat.

A másik típus a GSM napelemes kamera, mely mobilhálózaton keresztül kommunikál és lehetővé teszi a felvételek távoli megtekintését, illetve letöltését mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül. A GSM napelemes biztonsági kamerákat SIM kártyával érdemes használni annak érdekében, hogy bárhová kihelyezhesd őket. Ebben az esetben a SIM kártya fogja biztosítani a megfelelő internet kapcsolatot, így wifi-re sem lesz szükséged a kamera működéséhez.

Mindkét típus rendkívül hasznos, kényelmes és energiahatékony megoldás az otthoni vagy az irodai biztonság növelésére. Tulajdonképpen a két kamera közötti fő különbség, hogy a Wifi napelemes kamerát olyan helyre kell elhelyezni, ahol van elérhető Wifi hálózat. A GSM napelemes kamera ugyanakkor ennél mobilisabb, hiszen bárhol felszerelhető, csupán egy SIM kártyára lesz szükséged hozzá.

Napelemes kültéri kamera

Miért válassz napelemes kamerát?

Ha otthonod vagy irodád biztonságára gondolsz, akkor érdemes megfontolnod egy kültéri napelemes kamera beszerzését. Az ilyen típusú kamera ugyanis több előnnyel is bír, amelyek miatt jó választás lehet.

Először is a napenergia felhasználása miatt energiahatékonyan működik, így nem kell aggódnod az áramszámlád miatt. Vízálló kivitelezésnek köszönhetően pedig az esős idő sem jelenthet problémát a működése szempontjából.

A kültéri napelemes kamera éjjellátó üzemmóddal rendelkezik, így még sötétben is megfigyelheted az adott területet, tökéletes képet ad. Az intelligens mozgáskövető funkciója segítségével pedig mindig időben értesülni fogsz arról, ha bármi mozgást észlel a környezetében.

Ezek a kameratípusok rendkívül mobilisak és könnyen telepíthetőek. Ezek a tulajdonságok teszik a napelemes kültéri kamerákat egyre népszerűbbé a biztonsági megoldások között. Ha tehát az otthonod, irodád, hétvégi házad… biztonságára gondolsz, akkor érdemes megfontolnod a napelemes kamera beszerzését.

Hogyan telepítsd saját magad a napelemes kamerát otthon?

A napelemes térfigyelő kamera telepítése ma már nem jelenthet kihívást még azok számára sem, akik nem szakértők a témában. A napelemes kültéri kamera telepítése gyakorlatilag ugyanúgy történik, mint bármely más okoskamera esetében annyi különbséggel, hogy itt először egy mozdulattal össze kell csatlakoztatni a kamerát a napelemmel. Ezután az ingyenes mobil applikáció segítségével egyszerűen össze tudod kapcsolni a kamerát a telefonoddal.

Fisotech napelemes kamerái minden olyan funkcióval rendelkeznek, amire szükséged lehet az otthonod biztonságosabbá tétele során..

Fisotech Wifi napelemes kültéri kamerához és a Fisotech GSM biztonsági kamerához is találsz összeszerelési útmutatót a Youtube csatornánkon, így tényleg gyerekjáték lesz a beüzemelésük.

A kültéri napelemes kamera nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy otthonodat biztonságosabbá tedd, miközben az energiahatékony és környezetbarát megoldásokat is előtérbe helyezed. Gyorsan és egyszerűen telepíthetők, rendelkeznek éjjellátó üzemmóddal, intelligens mozgáskövető funkcióval és burkolatuk ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Egy ilyen típusú kamera tökéletes választás lesz számodra, ha gyors és költséghatékony megoldást keresel otthonod védelmére.