Egy kamerarendszer tökéletes választás lehet számodra, ha szeretnéd otthonodat és értékeidet nagyobb biztonságban tudni. Ha esetleg már el is kezdtél nézelődni vagy információt gyűjteni a témában, akkor biztosan észrevetted, hogy rengeteg lehetőség közül választhatsz. Ezt a cikket azért írtuk, hogy segítsünk neked eligazodni a kamera típusok között és megtalálni a számodra legmegfelelőbbet!

Mi is az a kamerarendszer?

A kamerarendszer egy olyan eszköz, amelynek segítségével figyelemmel kísérheted, hogy éppen mi történik az otthonodban, minden rendben van-e szeretteiddel. Akár házi kedvencedet is megfigyelheted vele napközben és a szokatlan eseményekről, mozgásokról értesítést is küld neked.

Ezek a rendszerek egy vagy több kamerából állnak, amelyeket a ház különböző pontjaira kell elhelyezni annak megfelelően, hogy milyen helyiségeket vagy területet szeretnél megfigyelni vele. A kamerák lehetnek vezetékesek vagy vezeték nélküliek, a felvételeket pedig egy központi egységben elhelyezett wincseszter tárolja. A rendszer segítségével bármikor ellenőrizheted otthonodat akár a munkahelyedről, akár nyaralásod alatt.

Az otthoni kamerarendszer nem csak a betörések ellen nyújt védelmet, hanem segíthet a gyerekek, az idősek és a háziállatok megfigyelésében is. Például ha egyedül hagysz otthon egy beteg vagy idős családtagot, akkor a kamerarendszer segítségével naponta akár többször is könnyedén ellenőrizheted, hogy minden rendben van-e vele.




Miből áll egy kamerarendszer?

Egy kamerarendszer legalább egy, de általában több kamerából és egy rögzítő egységből áll. A kamerák lehetnek vezetékes vagy vezeték nélküli kialakításúak. Többnyire FULL HD vagy annál nagyobb felbontással rendelkeznek(a FULL HD felbontás kb. az otthoni tévéd felbontása) azért, hogy kristálytiszta és részletgazdag képet kapjunk a rögzített eseményekről.

Az otthoni kamerarendszerek ma már rengeteg olyan extra tulajdonsággal rendelkeznek, mint például az éjjellátó funkció, aminek köszönhetően a kamera a nap 24 órájában használható, akár teljes sötétségben is. Hasonló extra szolgáltatás a távoli elérés, mely lehetővé teszi, hogy a felvételeket vagy az élő képet okostelefonodon keresztül is bárhonnan elérd és megnézhesd.

Hogyan működik a kamerarendszer?

Az otthoni kamerarendszerek működése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre hisszük.

A kamera által “látott” kép vagy videó vezetéken vagy wifi kapcsolaton keresztül eljut a rendszer központjába (video rögzítő). A rögzítő fogadja és tárolja a felvételeket a merevlemezen, ennek köszönhetően pedig a felhasználó szükség esetén vissza is nézheti a korábban rögzített eseményeket.

Milyen kamerarendszer való neked?

Ha eldöntötted, hogy szeretnél otthoni kamerarendszert, akkor érdemes tisztában lenned azzal is, hogy milyen típusok léteznek. Az otthoni kamerarendszerek nagyon sokfélék lehetnek, mindegyik más és más felhasználói igénynek felel meg.

Az AHD kamera például kiemelkedően magas minőségű felvételeket készít, és nagyon sokféle környezetben alkalmazható. Ennek az analóg rendszernek a működéséhez minden kamerát szükséges a rögzítővel összekötni.

Az okos kamerák több extra funkcióval is rendelkeznek, mint például mozgásérzékelővel, hangérzékelővel és kétirányú hangkapcsolattal. A kétirányú hangkapcsolat hasznos lehet például akkor, ha házi kedvenced rosszalkodik vagy a postásnak szeretnél jelezni, hogy éppen nem tartózkodsz otthon.

Ha nagyobb területet szeretnél felügyelni, akkor a nagy látótávolságú kamerák lesznek a legmegfelelőbbek számodra. Ezeknek a kameráknak a látótere sokkal szélesebb, mint a hagyományos kameráké, így akár egy nagyobb udvart vagy kertet is le tudsz fedni velük.

Minél egyszerűbben és könnyebben kezelhető otthoni kamerarendszert szeretnél? Akkor a WiFi kamerákat érdemes választanod. Ezek a kamerák a wifi hálózaton keresztül kapcsolódnak a rögzítőegységhez, és mivel vezeték nélküliek, így nem kell a kábelezéssel sem bajlódnod a beüzemelésüknél.

Mint láthatod, az otthoni kamerarendszerek kínálata nagyon széles, ennek köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Azt, hogy pontosan melyik típust válaszd, attól függ, milyen célra és hogyan szeretnéd használni a kamerarendszert.

otthoni kamerarendszer



Gyakran felmerülő kérdések egy kamera vagy kamerarendszer vásárlásakor

Több kérdésed és akár félelmed is felmerülhet egy kamera vagy kamerarendszer megvásárlásakor. Az alábbiakban összegyűjtöttük neked a leggyakoribbakat, amikkel nap mint nap találkozunk.

  1. Minőség: Talán te is attól tartasz, hogy a vásárolt kamera nem lesz elég jó minőségű ahhoz, hogy elégedett legyél a felvételekkel? Ebben az esetben azt javasoljuk, válassz FULL HD (2 Megapixel) vagy annál magasabb 3-4-5 megapixel felbontású kamerát. Ezzel tudod garantálni magadnak a jó képminőséget.
  2. Ár: Aggódsz amiatt, hogy a kívánt kamera túl drága lesz, és nem szeretnél egy vagyont költeni rá? Ma már sok nagyon jó ár-érték arányú kamerát találsz a piacon. Ne hidd, hogy a jó minőségért rengeteg pénzt kell fizetned. A Fisotech kamerák kiemelkedő minőségűek és bárki számára megfizethetőek, melyekből széles választékot találsz weboldalunkon.
  3. Kompatibilitás: Fontos, hogy az új kamera kompatibilis legyen más eszközökkel is, például számítógéppel vagy okostelefonnal. Ennek köszönhetően távolról is hozzáférsz majd a kamerához és lehetőséged lesz nyomon követni az otthoni eseményeket.
  4. Műszaki jellemzők: Tartasz attól, hogy a kamera műszaki jellemzői túl bonyolultak lesznek számodra és a beüzemelésnél szakember segítségét kell kérned? A mai okos kamerákat már néhány perc alatt saját magad is telepíteni tudod. Segítségként mutatunk néhányat neked: Egyszerűen beüzemelhető kamerák
  5. Garancia és szerviz: Felmerülhet benned a kérdés, hogy ha a kamera meghibásodik, akkor hogyan lehet garanciát érvényesíteni vagy szervizelni, mennyire lesz hosszadalmas a folyamat. Ha megbízható gyártótól választasz minőségi terméket, kicsi az esélye, hogy előforduljon ilyen. Mi a Kameradepónál folyamatos technikai segítséget nyújtunk nem csak a vásárlást megelőzően, hanem az üzembehelyezési folyamatnál is.
A fenti félelmek könnyen megelőzhetőek azzal, ha alaposan tájékozódsz és megfelelő információkat gyűjtesz a kiválasztott termékről. Megbízható helyről és gyártótól vásárold meg a készüléket, illetve a vásárlás előtt alaposan gondold át, hogy milyen célra szeretnéd használni a kamerát és milyen funkciókra lesz majd szükséged.

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő kamerarendszert otthonra?

A folyamatos reklámoknak és az interneten lévő rengeteg információnak köszönhetően nehéz lehet eligazodni a kamerák és kamerarendszerek világában, illetve kiválasztani az igényeidnek leginkább megfelelő kamerarendszert.

Első lépésként fontos átgondolnod, hogy milyen céllal szeretnéd használni a kamerarendszert. Például azért, hogy nyugodtan hajthasd álomra a fejedet vagy azért, hogy megfigyelhesd vele a házad környékén történő szokatlan eseményeket is?

Hasonló fontos tulajdonságok lehetnek még a felbontás, a látószög és a tárolókapacitás.

A magas felbontású kamerák lehetővék teszik, hogy részletesebb képeket és videókat rögzíts, ezért érdemes lesz FULL HD vagy annál magasabb 3-4-5 megapixeles kamerát választanod.

A kamera látószöge határozza meg, hogy milyen széles területet képes a kamera rögzíteni, amikor fel van szerelve. A kamera látószögének meghatározása függ a kamera típusától és a lencse tulajdonságaitól, amelyek befolyásolják a képminőséget és a rögzített kép szélességét. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a lencse mérete és az objektív fókusztávolsága, annál szélesebb lesz a látószög.

A kamerarendszer tárolókapacitása is rendkívül fontos tényező, mivel ez szolgál az adatok tárolására. A nagyobb tárolókapacitás lehetővé teszi a hosszabb videók rögzítését és megtartását, ezáltal pedig később is könnyen visszanézhetőek lesznek számodra a felvételek.

Ha ezeket a pontokat megvizsgálod és átgondolod, hogy neked mire van szükséged, biztos lehetsz abban, hogy a legmegfelelőbb kamerarendszert fogod tudni kiválasztani.


Hogyan telepítsd saját magad az otthoni kamerarendszert?

Az otthoni kamerarendszer telepítése manapság már nem igényel extra szakértelmet. Néhány perc alatt egyszerűen beüzemelheted saját magad. Nincs szükség szakember segítségére, a telepítés néhány percet vesz csak igénybe, ha követed a gyártó által adott utasításokat.

A telepítés első lépése, hogy olyan helyet válassz, ahol a kamera jól látja a kívánt területet. Fontos, hogy a kamera számára megfelelő tápellátás álljon rendelkezésre, ezért bizonyosodj meg róla, hogy a kamera közelében van elektromos csatlakozó. A napelemes kamerák természetesen ez alól kivételt képeznek.

A következő lépés a kamerarendszerhez tartozó applikáció letöltése, amellyel a kamerához távolról is kapcsolódni tudsz. Ez az applikáció általában az App Store-ban vagy a Google Play Áruházban érhető el.

A kamera beüzemelése során kövesd a gyártó által adott utasításokat. A wifis kamerarendszerhez szükséged lesz Wi-Fi hálózatra, ezért bizonyosodj meg róla, hogy az internetkapcsolatod rendben van.

Végül tesztelj és bizonyosodj meg arról, hogy a kamera jól működik és a megfelelő területet látja. Ha bármilyen problémát észlelsz, akkor olvasd el újra a használati utasítást és ha szükséges, vedd fel a kapcsolatot a gyártó ügyfélszolgálatával.

Összefoglaló

A Fisotechnél többféle kamerarendszer közül választhatsz. Akár IP kamera akár AHD vagy wifi kamerarendszert szeretnél, nálunk biztosan találsz olyat, ami teljesen megfelel az igényeidnek. Termékeink mellé ingyenes technikai segítséget is nyújtunk, így attól sem kell tartanod, ha esetleg elakadsz a beüzemelésnél.

A Fisotech otthoni kamerarendszereiben garantáltan nem fogsz csalódni, mert a termékek extra magas minőségűek, 15 éves múlttal nap mint nap egyre több otthon biztonságosabbá tételében segítünk és a kiemelkedő ügyfélszolgálatunknak köszönhetően gyorsan választ kapsz minden felmerülő kérdésedre.