Csak egy SIM kártya és napelemes kamera és máris telefonodon ellenőrizheted a terepet

SIM-kártyás napelemes kamerák egyre népszerűbbek a biztonsági megfigyelés területén. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy kiépített vezetékes internetszolgáltatás vagy akár hálózati áramforrás nélkül, távolról is figyelemmel kísérhesd otthonodat, nyaralódat, irodádat vagy bármely más ingatlant és az ott tartózkodó személyeket.

SIM-kártyás napelemes kamera típust GSM napelemes térfigyelő kamera néven is szokták emlegetni. Ezeket a napelemes kültéri kamera típusokat nem kell hálózatba kötninem kell csatlakoztatni semmilyen központi rögzítő egységhez, és nem igényelnek további kiegészítő eszközöket, például router vagy switch csatlakoztatását.

Mivel a napelemes kamerák nem igényelnek bonyolult telepítést vagy vezetékezést, a SIM-kártyás napelemes biztonsági kamera komolyabb műszaki ismeret nélkül, könnyen felszerelhető és használható a telefonodra telepített alkalmazás segítségével.

A wifis kamera nem sim kártyás kamera

Most biztosan arra gondolsz, hogy „OK. Nem kell hozzá vezetékes internet, de ezt egy wifi kamera is tudja.” Ebben igazad van, viszont a wifi kamerák és a GSM kamerák közötti legfontosabb különbség, hogy amíg a wifi kameráknak stabil wifi lefedettségre van szükségük, egy SIM-kártyás napelemes kamerarendszer bárhol, akár a mindentől távol eső tóparti nyaralódban vagy a közművek bekötése előtt álló építkezéseden is működni fog.

Ehhez csak a hozzájuk használt SIM-kártyát biztosító telefonos szolgáltató hálózati lefedettsége szükséges. Egyszerűbben szólva, ha tudsz az adott helyszínről telefonodon internetezni, a SIM-kártyás napelemes kamera is működni fog.

Nem kell vezetékes internet, de mi a helyzet az áramellátással?

Optimális megoldás, ha a SIM-kártyás kamerád napelemmel és saját akkumulátorral van ellátva. Megfelelően kiválasztott kihelyezési pont esetén ezek az eszközök szűrt fény mellett, a napos órákban szűkölködő téli hónapokban is elegendő töltést kapnak és a nap 24 órájában ellátják feladatukat. Még éjjel is, hiszen a fényviszonyok változását követve, automatikusan váltanak át éjjellátó üzemmódra. További tippeket és trükköket olvashatsz az éjjellátó kamerák felszereléséről kapcsolódó cikkünkben.

Forgatható GSM Kamera

Hová ajánljuk a GSM napelemes kamera felszerelését?

  • nyaralóba
  • horgászházba
  • parkolóba
  • építkezésre
  • mezőgazdasági területekre
  • méhészetbe
  • sportlétesítményekbe
  • bárhová, ahol a kültéri megfigyelés vezetékes kamerarendszerrel vagy wifi kamerákkal történő kiépítése nem megoldható

SIM-kártyás kültéri napelemes kamera tökéletes megoldást jelent számodra, ha távolról szeretnéd figyelemmel kísérni ingatlanjaidat és az ott tartózkodó személyeket. A napelemes kamera működéséhez szükséges SIM-kártya lehetővé teszi, hogy a felvételeket közvetlenül a mobiltelefonodon figyeld meg. A kamera áramszükségletét biztosító napelemet minden esetben olyan helyre szereld fel, ahol a napfény a legtöbbet éri majd. Ebben segít a kamera és a napelem csatlakoztatására szolgáló 1m-es kábel.

felvételek rögzítése is megoldott, memóriakártyára és/vagy felhőbe tudod lementeni azokat. Ebben az esetben később bármikor visszanézheted az eseményeket. Rongálás, betörés, káresemény során pedig segítheted a hatóságok munkáját az elkövetők kézre kerítésében.