Megszületett benned az elhatározás, hogy kamerarendszerrel gondoskodnál otthonod, nyaralód vagy irodád biztonságáról de visszatart a telepítéssel járó fúrás-faragás és vezetékezés? Van egy szuper megoldás mindkét problémádra.

A wifis kültéri kamera rendszer vezeték nélküli kamerákból és egy központi egységből állnak. A kamerák számát a megfigyelni kívánt területek száma és elhelyezkedése határozza meg.

A kamerák és a felvételek rögzítését is végző központ a saját wifi hálózatodon keresztül, jelszóval védve kommunikálnak egymással. A mobiltelefonodról vagy a számítógépedről bármikor belepillanthatsz a kamerák felvételeibe akár élő, akár rögzített felvétel formájában.

wifis kamera rendszer előnyei

  • Nincs szükséged további kiegészítőkre. Amennyiben egy komplett wifis kültéri kamera rendszer beszerzése mellett döntesz, egy ilyen összeállításban a fő elemektől a rögzítő csavarokig minden eszköz a rendelkezésedre áll a rendszer kiépítéséhez. Te hozod a csavarhúzót és az elszántságot, minden más benne lesz a dobozban.

  • Nem kell kábeleket húznod. A kamerákat egyszerűen, néhány csavar segítségével felszereled a kívánt helyekre. A wifis kamerarendszer beszerzését követően kül-és beltéri területek megfigyelésére is használhatod, azaz egy ilyen rendszer alkalmazásával, egyszerre ellenőrizheted a ház előtt parkoló kocsidat, a kerti homokozóban játszó gyerekeket és a nappalidat is.

    Megfelelő tiplik és csavarok segítségével a kamerákat rögzítheted bármilyen anyagból épített falra, fára, fémre… Csak a fantáziád, a helyszín adottságai és a wifi jel erőssége szab határt.

    Itt azért nem árt, ha néhány dologra odafigyelsz:

    Ne legyen a felszerelt kamera látóterében akadály. Például ha a lépcső korlátja vagy a plafonig érő fikusz takarja a fél nappalit, a wifi kamera szett csak részben látja el feladatát.

    Ellenőrizd a fényviszonyokat. A nem megfelelő szögben rögzített kamerákat elvakíthatja a nappali csillárja, a tükörről visszaverődő fények vagy az erkély ablakán bevilágító délutáni napsugarak. Telepítés előtt gondold végig, hogy milyen fényviszonyok fordulnak elő a nap folyamán ingatlanodban.

    A wifis kamera rendszer telepítéséhez néhány további szuper tippet olvashatsz az Egyszerű tippek a kamerarendszered kiválasztásához és felszereléséhez című írásunkban.

A felszerelt kamerák azután a wifi hálózatodon keresztül csatlakoznak a felvételeket is rögzítő központi egységhez.

Wifis kamerarendszer előnyei

  • Bármikor és bárhonnan megnézheted a felvételeket. A kamera rendszer wifis központi egysége csatlakozik az internethez, ez teszi lehetővé, hogy az ingyenesen letölthető mobilalkalmazáson vagy a számítógépedre telepített szoftver segítségével a nap 24 órájában ellenőrizheted, hogy mi történik az otthonodban vagy az irodádban, akár élőben, akár visszanézve a rögzített felvételeket.

    Amikor pedig valami gyanúsat tapasztalsz, azonnal aktiválhatod a riasztórendszeredet, már ha van ilyen eszköz telepítve az ingatlanodban.
  • Okosan reagálnak a környezetre. A wifis kamerák képesek mozgásra, hangra vagy hőmérsékletre reagálni és értesítést küldeni a telefonodra, ha valami rendkívülit észlelnek. A legtöbb wifis kamera rendszer rendelkezik éjjellátó funkcióval is. Ez automatikusan bekapcsolódik, ha a környezeti fényviszonyok megváltoznak, azaz sötét lesz.
  • Kiváló képminőség. A pixeles, gyenge képminőség már a múlté. A kamera felbontása 2-5 megapixel, ami jobb képminőséget biztosít, mint a Full HD TV a nappalidban.

    Egy nem várt esemény, mint mondjuk betörés, bolti szarkák ténykedése, kapuban parkoló jármű feltörése… után, egy ilyen minőségű felvétellel a hatóságok munkáját is segítheted az elkövetők kézre kerítésében.
  • Rugalmasan bővíthető rendszerek. Amennyiben egy későbbi költözés, ingatlan bővítés vagy más okok miatt több vagy más területek megfigyelésére lesz szükséged, a központi rögzítő egység kapacitásáig a wifis kamera rendszer új kamerával bővíthető.


Egy wifis kamera rendszer tehát egyszerűen telepíthető, rugalmasan bővíthető és okos megoldás, ha a fúrás-faragás nélkül szeretnéd megfigyelni és biztonságban tudni ingatlanjaidat és az ott tartózkodókat. Válassz az igényeidnek leginkább megfelelő wifi kamera szettet és élvezd a nyugalmat, kényelmet, amit ezek a modern eszközök nyújtanak számodra.