Ha nagyobb területeket szeretnél biztonságban tudni, de nem szeretnél sok időt és pénzt költeni méregdrága kamerarendszerekre, akkor mindenképpen olvass tovább, mert ebben a cikkben egy speciális és nagyon hasznos kameratípusról írok...

A hagyományos kamerák nem mozgathatóak, mindig egy irányba néznek, tehát folyamatosan ugyan azt a területet fogod látni. Nem tudsz mozgásokat követni, nem tudsz egymás után több területet megfigyelni, nem tudsz ráközelíteni a képre, ha valami érdekeset látsz.

PTZ kamera, ami mindent is lát

Forgatható éjjellátó kamerák

A PTZ kamera jelentése „pan-tilt-zoom kamera”, és forgatható kivitelének köszönhetően, pont a fixen rögzített kamerák ellentétei. Vízszintesen és függőlegesen is forgatható éjjellátó kamerákról beszélünk, emiatt sokkal nagyobb és több területet tudsz velük lefedni, mint egy hagyományos fix kamerával.

A PTZ kamerák zoomolási (azaz ráközelítési) funkcióval is rendelkeznek, ami hihetetlenül hasznos egy gyanús személy, autó vagy bármilyen tárgy beazonosítására... Plusz a telefonod segítségével irányíthatod a kamera mozgását, így bármikor "körbenézhetsz" a megfigyelt helyeken.

Ha a házad, irodád, nyaralód körül nagyobb területet szeretnél lefedni, akkor egy PZT kamera tökéletesen alkalmas arra, hogy több kisebb látóterületű kamera helyett használd, így a pénztárcádat is kíméled, és biztonságban tudhatod a számodra legfontosabb értékeket.

Az sem mellékes, hogy egyes PTZ kamerák akár öt megapixeles felbontással rendelkeznek, ami tizenötszöröse egy jó minőségű analóg kamerának, szóval teljesen kristálytiszta képet adnak vissza neked. Éjjellátó funkciójának köszönhetően, a profi PTZ kamerák éjszaka akár 150 méterig képesek használható felvételt biztosítani, így nem csak nappal de éjjel is teljes biztonságban tudhatod az otthonod, irodád vagy akár a nyaralódat is. Szóval ez a szuper kamera 24 órás megfigyelő rendszerként tud funkcionálni.

A PTZ kamerák hasznos tulajdonságai

  • Több terület megfigyelésére használhatod, mivel minden irányba forgatható

  • Be tudsz állítani úgynevezett „járőrözési” funkciót, amikor a PTZ-kamera önállóan fordul az általad meghatározott sorrendben, az általad meghatározott területek irányába és ott a beállított ideig felvételt készít

  • A zoom funkcióval rá tudsz közelíteni a fontos területekre, hasonlóan egy távcsőhöz, így a kiválasztott rész sokkal részletgazdagabb lesz. Pl. le tudod olvasni egy autó rendszámát, felismerhetővé tehetsz egy távoli arcot

  • Több kamerát tudsz vele kiváltani, így sokkal költséghatékonyabb lehet, mint egy hagyományos kamera

  • PTZ kamera segítségével követni tudod a mozgást a megfigyelt területen. Pl. a boltban egy bolti szarka mozgását, egy telephelyen a gépjárműforgalmat

  • Telefonodról a nap bármelyik szakaszában elérheted és vezérelheted
  • Teljes ellenőrzés alatt tudhatod az értékeidet

  • Kültéren és beltéren is használható, megfigyelheted a nappalid, irodád, kerted, fészered.... egy szóval bármit

  • Éjjeli is használhatod, kameratípustól függően akár 180 méterig


Kedvező árú forgatható kamerákat találsz webshopunkban

Fontos tudnod: a forgatható PTZ kamera nem csodaszer, mindig csak EGY irányba néz. Tehát, ha olyan helyre keresel kamerát, kamerarendszert, ahol a folyamatos felvétel követelmény (pl. egy gép működésének dokumentálása, uszodai medence megfigyelése), akkor válasz nem mozgatható fix kamerát vagy kamerarendszert.

Ha kérdéseid vannak a PTZ kamerákkal kapcsolatban, vagy nem tudod eldönteni, hogy jó választás e neked, akkor hívd kollégáimat a 06-20-569 8848-as számon!